ازجمله یکی از راه‌ های مورد استفاده جهت قالب گیری پلاستیک روش تزریق پلاستیک بادی می ‌باشد. بلومولدینگ نام دستگاهی است که در انواع و مدلهای متفاوتی وجود داشته و کاربرد آن در روش تزریق بادی پلاستیک می باشد. نوع اتوماتیک بلومولدینگ به دلیل تولید محصولات در سری بالا و همچنین نیاز حداقلی به نیروی انسانی محبوبیت بالاتری در میان خریداران این دستگاه یافته است. اما اصلا” شیوه کار با روش تزریق پلاستیک بادی چگونه می باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی این مطلب بپردازیم.

چگونگی انجام روش تزریق پلاستیک بادی:

درواقع خود دستگاه بلومولدینگ که فرایند تزریق پلاستیک به وسیله آن انجام می گیرد از دو قسمت اساسی به نام های اکسترودر و دای هد تشکیل شده است. مواد قالب بادی در قسمت اکسترودر پخته و به صورت مواد ذوب شده تغییر شکل می دهند بعد از آن با سرازیر شدن در قسمت دای هد از لوله تعبیه شده به سمت پایین عبور می کنند. درواقع قسمت دای هد بیشتر جهت نمای قسمت زیرین بطری‌ها و همچنین عدم خروج پلاستیک از درون قالب طراحی شده است.

یکی از مشخصه های بارز دستگاه تزریق پلاستیک بادی این می باشد که علاوه بر قالب گیری انواع پلاستیک همچنین به وسیله‌ ی آن قادر به قالب گیری موادی ازقبیل پلیمر و رزین نیز خواهیم بود.از دیگر ویژگی های این دستگاه قرار دادن مواد اولیه در داخل حفره‌ ها آن هم به صورت تیوب بوده که بعد از آن جهت انجام قالب گیری، درون حفره پر از هوای فشرده گشته و سپس بعد از سرد شدن شروع به خروج قطعه توخالی از درون قالب می شویم.

تزریق پلاستیک بادی

محصولات حاصل از روش تزریق پلاستیک بادی:

از جمله مواد تولیدی به کمک دستگاه بلومولدینگ، میتوان به تولید انواع مختلف بطری ها جهت بسته بندی مواد غذایی مختلف اشاره داشت. از دیگر محصولات این روش جهت استفاده در انواع مختلف لوازم پزشکی، دندانپزشکی، چمن زنی و همچنین ابزارهای مخصوص باغبانی می باشد. همچنین از این روش جهت استفاده در صنایعی چون صنعت خودرو سازی، لوازم منزل و همچنین ساخت انواع محفظه های مورد نیاز در دیگر صنایع نیز می توان اشاره نمود.

چگونگی کارکرد دستگاه تزریق پلاستیک بادی

به جهت آشنایی با نحوه‌ ی کارکرد دستگاه تزریق پلاستیک بادی بهتر است تا حدودی به بررسی انواع روش‌ های قالب‌ گیری بادی در صنعت قالب سازی بپردازیم.

انواع روش‌ های قالب‌ گیری بادی:

تزریق پلاستیک بادی

 

روش‌ های قالب‌ گیری بادی در سه روش عمده: قالب گیری بادی اکستروژن، تزریق پلاستیک بادی تزریقی کششی و همچنین روش قالب گیری بادی تزریقی انجام می گیرد که در ادامه به بررسی هرکدام از این روش ها خواهیم پرداخت. نکته لازم به ذکر اینکه قطعات و محصولات پلاستیکی در هر کدام از این روش‌ ها به طرز متفاوتی با روش‌ های دیگر تولید میگردند.

قالب‌ گیری بادی اکستروژن:

در روش قالب‌گیری بادی اکستروژن در مرحله اول مایع مذاب حاصل از مواد اولیه به صورت لقمه اکسترود قرار گرفته سپس همزمان با وارد نمودن لقمه به درون قالب، میزانی باد نیز با اعمال فشار به داخل قالب دمیده میگردد و بعد از سرد شدن پلاستیک و همچنین سفت شدن آن محصول نهایی از قالب جدا میگردد. نکته دیگر اینکه تولید قطعات پلاستیکی در این روش یا به صورت متناوب بوده و یا به شکل پیوسته انجام می‌ گیرد.

درهنگام کار با روش متناوب که بیشتر برای ساخت محصولاتی چون بطری‌ های مورد نیاز جهت انواع شوینده‌ ها و همچنین مواد غذایی به کار میرود در قسمت بالای لقمه رزوه‌ هایی ایجاد گردیده و سپس با ورود لقمه به درون قالب به مقدار مشخص شده‌ ای فشار باد نیز در آن دمیده می گردد. (در این خصوص اگر میخواهید اطلاعات بیشتری را به دست بیاورید پیشنهاد میکنیم مقاله مربوط به قالب پت را مطالعه نمایید.)

اگرچه در روش متناوب میزان وزن لقمه، تشکیل میزان ضخامت لازم قطعه پلاستیکی را با مشکل روبرو میکند اما با کمک سیستم هیدرولیکی تا حدود زیادی این مشکل نیز برطرف میگردد به نحوی که به وسیله آن با سرعت تقریبا بالایی قطعه شروع به خارج شدن از درون قالب می نماید که وجود همین امر خود سبب به حداقل رسیدن میزان ضخامت دیواره محصولات پلاستیکی میگردد.

اما در روش بعدی که به صورت پیوسته می باشد، در ابتدا مواد اولیه به حالت اکسترود درآمده و سپس اپراتور شروع به ریختن آن به درون قالب می‌نماید و در آخر با دمیدن فشار هوا قطعه پلاستیک بادی شروع به تشکیل شدن میکند. از جمله مزایای موجود در این روش جهت ساخت قطعات پلاستیکی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. بالا بودن سرعت ساخت و تولید
  2. کاهش میزان هزینه‌ های مربوطه
  3. قابلیت تولید انواع مختلف قطعات پیچیده

اما از معایب آن نیز می توان به عدم مقاومت بالای محصولات پلاستیکی تولیدی و همچنین محدودیت کاربرد آن فقط به جهت ساخت قطعات تو خالی اشاره نمود.

تزریق پلاستیک بادی تزریقی کششی:

همانگونه که در روش اکستروژن نیاز به دمیدن باد می‌ باشد در روش تزریق پلاستیک بادی به روش تزریق کششی نیز می‌ بایست میزانی باد دمیده گردد. یکی دیگر از ویژگی های این روش کشیدن طولی و شعاعی قطعات پلاستیکی تا رسیدن به شکل مدنظر می‌ باشد. از آنجا که در این روش فرایند کشش مطرح می‌ باشد به جهت عدم پارگی و همچنین توانایی تحمل این میزان کشش از این روش بیشتر جهت تولید محصولاتی که نیاز به مواد اولیه کشسان دارند استفاده می گردد.

اگرچه تولید محصول با این روش دارای محدودیت بوده و تنها قطعاتی خاص قابلیت تولید با این روش را دارند اما سبک بودن محصولات و همچنین مستحکم بودن آنها ازجمله مزایای استفاده از این روش می‌ باشد.

قالب گیری بادی تزریقی:

تزریق پلاستیک بادی

 

در این روش که بیشتر جهت تولید در تیراژهای بالای قطعات تو خالی از جنس شیشه یا پلاستیک همانند انواع مختلف ظروف یکبار مصرف کارایی دارد، در ابتدای کار و با فرایند تزریق، لقمه ایجاد شده و سپس و بعد از دمیدن باد به درون آن و خنک شدن از درون قالب جدا می شود. از جمله مزایای استفاده از روش قالب گیری بادی تزریقی به شرح زیر می باشد:

  1. دقت بالا در ایجاد قطعات و محصولات پلاستیکی
  2. بالا رفتن میزان نیروی گیره جهت تولید محصولات بزرگتر
  3. برخورداری از طول عمر بالا در محصولات و قطعات تولیدی
  4. کاهش نسبی میزان هزینه های مربوط به ساخت و تولید

اما از معایب آن نیز مناسبت بیشتر این روش جهت ساخت قطعات کوچک، نیاز به مصرف انرژی بالا و همچنین ایجاد مشکل در فرایند دمیدن می‌ باشد.

و در آخر اینکه باتوجه به آنچه که بیان نمودیم جهت ساخت انواع مختلف قطعات و محصولات پلاستیکی اعم از کوچک و بزرگ میتوان از روش تزریق پلاستیک بادی استفاده نمود. انواع مختلف دستگاه بلومولدینگ که در این روش از آن استفاده می گردد به صورت تزریقی، اکستروژن و تزریقی کششی می‌ باشد. همچنین یکی از راه های ارزان جهت تولید محصولات پلاستیکی صنایع مختلفی ازجمله صنعت خودرو‌سازی و همچنین صنعت لوازم خانگی بکار بردن روش قالب‌ گیری پلاستیک بادی می‌ باشد.

امید که مطالب فوق تا حدودی توانسته باشد مفید واقع گردد. در صورت سوال و یا بروز مشکل میتوانید با شماره گیری تلفن های 02144717276 و 02166214497 از کارشناسان مجموعه قالب ایران مشاوره دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست