کاربرد اسید استئاریک در تزریق پلاستیک موضوع این مقاله می باشد امیدوارم تا پایان همراه ما باشید. اسید استئاریک یا به عبارتی دیگر، استایریک اسید به یک اسید چرب اشباع شده معروف است. این ترکیب دارای فرمول شیمیایی c18H36O2 است. اگر بخواهیم به نام آن بپردازیم، باید بگوییم که از کلمه یونانی گرفته شده و به معنی چربی است. اسید استئاریک به نام‌های دیگری چون ستیل استیک اسید و یا اسید استئارو فانیگ شهرت دارد.

این ترکیب توانسته است در زندگی امروزی کاربردهای فراوانی را به خود اختصاص دهد. به طوری که از آن در تولید مواد آرایشی و بهداشتی، تولید شمع، کپسول‌ های آتش نشانی، تولید قطعات پلاستیکی، سخت کننده قند، شکر و… استفاده می‌ کنند. همچنین اسید استئاریک را می‌ توان در روغن‌ های حیوانی و چربی‌ های خوراکی یافت کرد. جالب است بدانید ۴۵ درصد از اسید موجود در کره کاکائو از این ترکیب جادویی است. همچنین دانستن اینکه می‌ توان در خاک شیر و آووکادو ترکیب اسید استئاریک را پیدا کرد، کمک شایانی به شما می‌ کند. باید گفت که این ترکیب به صورت مومی و جامد در صنایع مختلف استفاده می‌ گردد.

اسید استئاریک

همچنین این ترکیب جامد شکل، در گچبری هم کاربرد دارد. به این صورت که از آن به عنوان یک جدا کننده در گچ‌ های ریخته استفاده می‌ شود. چرا که ترکیب موجود در این چربی غیر سمی با کلسیم موجود در گچ واکنش نشان می‌ دهد و باعث راحتی و آسانی کار می‌ گردد. حال ما در قالب ایران قصد داریم تا شما را با کاربرد اسید استئاریک در تزریق پلاستیک و همچنین انواع و ساختار آن، آشنا کنیم.

آشنایی با ساختار اسید استئاریک

برای اینکه بخواهید با ساختار اسید استئاریک و یا کاربرد اسید استئاریک در تزریق پلاستیک آشنا شوید، باید با ترکیبات چربی گوشت گاو آشنایی داشته باشید. چرا که این ترکیب به صورت عمده از چربی حیوانی تولید می‌ شود و به عبارتی چون منشأ تولید آن بیش‌ تر از چربی گوشت گاو است، دارای مولکول تری گلیسیرید است. تری گلیسیرید از یک مولکول گلیسیرین و سه مولکول اسید چرب تشکیل شده است. در ساختار اسید استئاریک مولکول‌ های گلیسیرین موجود در تری گلیسیرید با هیدروکربن‌ ها زنجیره‌های بلندی را تشکیل می‌دهند. البته که روش‌های متعددی برای شکستن این زنجیره وجود دارد.

همانطور که گفتیم این ترکیب جامد و به صورت مومی شکل است. در ادامه باید بگوییم که این ماده بی رنگ و فقط محلول در استون، تولوئن، الکل و کلروفرم است. به دلیل خاصیت روان کننده آن، در جدا کردن جسم پلاستیکی از قالب کاربرد دارد. همچنین بد نیست بدانید که این ترکیب به دلیل شرکت در واکنش‌ های مختلف، توانایی تولید مولکول‌ های جدید را دارد. به همین دلیل می‌ تواند مانع فرآیند اکسیداسیون شود. 

پیشنهاد ویژه : مطالعه در مورد کاربرد تزریق پلاستیک در صنعت

اسید استئاریک دارای چند نوع است؟

اگر بخواهیم اسید استئاریک را لحاظ منابع تولید آن تقسیم کنیم، به دو بخش طبقه بندی می‌ شوند. این دو مورد عبارت است از: بخش حیوانی و گیاهی. اما کاربرد اسید استئاریک هم در پی آن به انواع مختلفی تقسیم می‌ شود. به اینگونه که مواردی از آن در محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد دارند و از آن ها به عنوان اسید استئاریک گرید آرایشی و بهداشتی نام می‌برند. مورد دیگر آن را به نام اسید استئاریک رابر گرید می‌ شناسند. همچنین اسید استئاریک گرید خود دارای سه نوع است. در ادامه به این می‌ پردازیم که چگونه اسید استئاریک را تولید کنیم.

اسید استئاریک

چگونه یک اسید استئاریک داشته باشیم

همانطور که گفتیم اسید استئاریک از چربی‌ ها استخراج می‌ شود. این چربی‌ ها به دو صورت حیوانی و گیاهی وجود دارند. اما در حقیقت مقدار این ترکیب در چربی‌ های حیوانی نسبت به گیاهی بیش‌ تر هستند. برای اینکه به اسید استئاریک برسیم، این چربی‌ ها را به همراه آب در فشار و دمای بالا قرار می‌ دهند. در پی آن فرایند هیدرولیز رخ می‌ دهد. سپس این بخار به دست آمده را در دستگاه بخار قرار داده و با رد کردن از کریل‌ های سرد باعث افت شدید دما می‌ شوند. در پی آن اسید استئاریک را به شکل مایع در اختیار دارید. که در ادامه تولید کنندگان این ترکیب، اسید استئاریک را به شکل جامد و مومی شکل در می‌ آورند. باید بدانید که اسید استئاریک به دست آمده خالص نیست و ترکیبی از اسید پالمتیک و اسید استئاریک است. اما این ترکیب را می‌ توان به صورت خالص هم در دست داشت. برای اینکه این ترکیب مهیج را به شکل خالص داشته باشید، باید آن را در فشار و حرارت بالا و تقطیر در خلاء قرار دهید. ولی چون اسید استئاریک خالص در واکنش‌ های شیمیایی معمولی قرار می‌ گیرد و از خود واکنش نشان می‌ دهد، به طور معمول آن را به صورت خالص تهیه نمی‌ کنند.

کاربرد اسید استئاریک در تزریق پلاستیک

این اسید غیر محلول در آب، همانطور که در بالا اشاره کردیم در صنعت‌ های مختلف کاربرد دارد. از جمله این صنایع در تزریق پلاستیک است که برای مواردی چون روان کننده‌ ها، فیلم‌ های پی وی سی، پروفیل، لوله، جدا کننده قالب، نرم کننده‌ ها، کاهش دهنده اصطحکاک پلاستیک‌ ها، تثبیت حرارتی و… بهره می‌ گیرند. در ادامه به توضیح بیش‌ تر بعضی از موارد آن می‌ پردازیم. زمانی که مواد پلاستیکی را در قالب‌ های گوناگون آن تزریق می‌ کنند، پس از سرد شدن با مشکل جدا شدن آن روبرو می‌ شوند.

یا در مواردی پس از سرد شدن، مواد پلاستیکی خاصیت شکنندگی به خود می‌ گیرند. با مصرف اسید استئاریک در تزریق پلاستیک این مشکلات تا حد زیادی رفع می‌ شوند. به این صورت که با به کار بردن این ترکیب در کوتاه‌ ترین زمان، جداسازی جسم پلاستیکی از قالب تزریق پلاستیک صورت می‌ گیرد. همچنین به نرمی محصولات پلاستیکی کمک شایانی می‌ کند. به عنوان حلال رنگ‌ های پلاستیکی شناخته می‌ شوند. در نهایت با از دست ندادن خاصیتش در برابر گرما و نور شدید، یک تثبیت کننده قوی به شمار می‌ رود.

اسید استئاریک

نکات ایمنی در مصرف اسید استئاریک

گرچه این ماده همانطور که گفتیم، غیر سمی و در صنایع غذایی استفاده می‌ گردد. اما مانند هر ماده شیمیایی دیگری زمان استفاده از آن باید یکسری نکاتی را رعایت کنیم از جمله هنگام کار با آن مراقب باشیم تا به چشم، گوش و بینی سرایت نکند چرا که در صورت بروز چنین اتفاقی شما شاهد التهاب، سوزش و قرمز شدن آن ناحیه خواهید شد. در صورت شدت شدید آن در اسرع وقت باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین این ماده نباید در دسترس کودکان قرار گیرد.

بهتراست قبل از بهکارگیری این مواد از متخصصان این حوزه مشورت بگیرید تا با اطمینان خاطر از این مواد بهره ببرید. یکی از پرکاربردترین حالت استفاده از اسید استئاریک برای تولید قطعات پلاستیکی میباشد اما باید قبل از اینکه دست به ساخت قطعات بزنید درمورد نحوه استفاده از این مواد و یا حتی تعیین تناژ دستگاه تزریق پلاستیک خود اطلاعات کافی را جمع آوری نمایید و سپس دست به تولید بزنید. در نهایت استفاده از این مواد برای بانوان باردار ممنوع می‌ باشد. امیدواریم با خواندن این مطالب اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. 

مجموعه قالب ایران با بیش از 40 سال سابقه درخشان در زمینه تولید و ساخت انواع قالب های تزریق پلاستیک آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. همچنین از دیگر خدمات این مجموعه میتوان به تولید قطعات آلومینیومی، تولید قطعات فلزی، طراحی و نقشه کشی صنعتی، اسکن سه بعدی و…. اشاره داشت که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از خدمات با کارشناسان ما تماس بگیرید.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست